Terugblik op evenement

Netwerkborrel Centre Français-Néerlandais

Na de uitgebreide viering van het veertigjarig bestaan van de Franse Kamer vorige maand, hebben onze leden elkaar op donderdag 6 juni 2019 nog een laatste keer voor het zomerreces kunnen ontmoeten tijdens een cocktail georganiseerd in samenwerking met het Centre Français-Néerlandais in de Waalse kerk in Amsterdam.

Het Centre Français-Néerlandais, dat in 2016 werd opgericht, is een taleninstituut dat een breed scala aan cursussen en workshops aanbiedt. Het talencentrum biedt naast cursussen Frans ook cursussen Nederlands aan, speciaal voor Franstaligen met belangstelling voor de Nederlandse taal. Deze cursussen worden zowel privé als in kleine groepen aangeboden door docenten die tweetalig zijn. Dankzijn deze tweetaligheid, zijn zij zich ten volle bewust van de moeilijkheden die gepaard gaan met het leren van de andere taal.
Tevens worden er maandelijks diverse themaworkshops georganiseerd omtrent de Franse taal en cultuur, waarbij filosofie, literatuur en culinaire vaardigheden worden gecombineerd. Een betere plek om de Franse en Nederlandse cultuur bij elkaar te brengen dan de Waalse Kerk in Amsterdam, is er voor deze taalschool dan ook niet te vinden. Deze unieke historische bezienswaardigheid, welke al meer dan 450 jaar is ingeweven in de culturen van deze beide landen, is meer dan alleen een plaats van zondagsdiensten. Met dank aan de geweldige akoestiek, leent het gebouw zich vandaag de dag onder meer voor concerten, conferenties en taalcursussen. Ter gelegenheid van “la fête de la musique”,  organiseert het Centrum op donderdag 20 juni van 19 tot 22 uur een evenement.
Aansluitend op een leerzame en indrukwekkende interculturele workshop georganiseerd door Menke Tuijn, cursus- en marketingcoördinator en Adrien Scharff, leraar Frans en vertaler, kregen de leden van de Kamer de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding onder leiding van Nienke Meuleman, programmamanager muziek, om de geschiedenis van de Waalse kerk te ontdekken. Is de kerk van oorsprong een kapel van een rooms-katholiek klooster, later veranderde het in een toevluchtsoord voor de protestantse gemeenschap, in het bijzonder de Franse protestantse gemeenschap van de Waalse Gereformeerde Kerk.

Tot slot werd tijdens deze cocktail een nieuw MKB lid geïntroduceerd. Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben als Account- en Projectmanagementspecialist op het gebied van IT, transport en CRM, besloot Ingrid Frijlink haar eigen bedrijf op te richten: Ingular. Haar missie is om uw producten en diensten binnen heel Europa succesvol te implementeren, gebruik makend van haar vaardigheden als projectmanager, dit alles in 4 talen.

We willen het Centre Français-Néerlandais en Menke Tuijn nogmaals hartelijk bedanken voor het welkom heten op deze unieke plek.

Het hele team van de CCI France Pays-Bas wenst u een aangenaam zomerseizoen. We kijken ernaar uit om u in september weer terug te zien tijdens de cocktail in het nieuwe kantoor van Econocom in Utrecht of anders op een van onze volgende evenementen.

 

[Translate to Néerlandais:]

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin