Business Awards 2018

 

Business Awards van de Franse KvK in Nederland 2018

De foto's van de avond zijn te zien op cfci.eventpage.nl
 

SIA Partners, Jimini's,  Cleeng, Sidetrade, We drive Solar, Total en Connexxion winnen de France Netherlands Business Awards 2018!

 

Mevrouw Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, viceminister-president ontvangt de Award voor Persoonlijkheid van het Jaar 
 

Op maandag 11 juni, tijdens het jaarlijkse galadiner in Sofitel Legend The Grand Amsterdam, werden de France Netherlands Business Awards uitgereikt aan zeven bedrijven die de dynamiek van de Frans-Nederlandse handel belichamen. Sia Partners heeft de France - Netherlands Development Award gewonnen. De Starters Award is toegekend aan het Franse bedrijf Jimini's. Het Nederlandse bedrijf Cleeng ontving de Tech Award. De Partnership Award werd uitgereikt aan We Drive Solar. Connexxion had de eer om de Jury Award te mogen ontvangen. Niet in de laatste plaats ontving Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, viceminister-president, de Award voor Persoonlijkheid van het Jaar.


 

Van links naar rechts : Gilles Domartini (Cleeng), Paul Geerts (Sia Partners), Niels Tap (Total), Benedicte Guichard (Cleeng), Bart Kraayvanger (Connexxion), Olivier van Parys (Total), Bart Schmeink (Connexxion), Jan Riedijk (Total), Eduard van Mierlo (Sidetrade), Kajsa Ollongren, Robin Berg (We Drive Solar), Evelien Donkers (Jimini's), Koen van Walsem, Robert-Jan van Vliet (Sia Partners), Patricia Schneiders (CCI France Pays-Bas), Yann Toutant (Econocom), Philippe Lalliot (Ambassade de France aux Pays-Bas), Bjørn Gallée (DITIS HR), Mathieu Kahn (Ambassade de France aux Pays-Bas), Bart Schmeink (Connexxion), Georges van der Hilst (Economic Board Utrecht).


 

Intense concurrentie

In elke categorie had de jury drie kandidaten genomineerd, behalve in de categorie Business Development Frankrijk Nederland:

  • Business Development Award (FR-NL): Domaines Auriol, Lactalis, Sia Partners en Vente Privée
  • Starters Award: Forest Service France, Jimini's en Time for Wood
  • Tech Award: Cleeng, Connexxion en Stemcis
  • Partnership Award: Ecoxtinguish (NL) - CEREN (FR), PZEM (NL) - EDF (FR) - Sloe Centrale (NL), en Renault (FR) - We Drive Solar (NL)
  • FinTech Award: Dalenys, Findio en Sidetrade
  • CSR Award: Boskalis, L'Oréal en Total

 

Sia Partners: winnaar Business Development Frankrijk – Nederland

Het Franse bedrijf Sia Partners, vertegenwoordigd door Robert-Jan van Vliet en Paul Geerts, ontving dit jaar de Award voor Business Development Frankrijk – Nederland uit handen van Bruno Dierickx, Directeur Marketing & Commercial bij Thalys. Dit organisatieadviesbureau op het gebied van operationele strategie heeft wereldwijd meer dan 1000 consultants in dienst. Sia Partners streeft naar concrete resultaten voor haar cliënten met een innovatieve aanpak dankzij consulting 4.0.

 

Jimini's: winnaar Starters Award

De Starters Award is toegekend aan Jimini's, vertegenwoordigd door Evelien Donkers. Jimini's is een jong Frans bedrijf dat producten op basis van eetbare insecten produceert en verkoopt. Zij willen geleidelijk eetbare insecten in ons dagelijkse voedingspatroon introduceren en ons bekend maken met de milieuvoordelen, hun voedingswaarde en smaak. De prijs werd uitgereikt door Adeline Dohin, Inward Investment Advisor bij Business France Benelux.

 

Cleeng: winnaar Tech Award

De Tech Award is in de wacht gesleept door het Nederlandse bedrijf Cleeng, vertegenwoordigd door Bénédicte Guichard en Gilles Domartini, Zij bieden innovatieve oplossingen voor uitzenders en sport organisatoren om hun betaalde videocontent te verspreiden. De prijs werd uitgereikt door Matthieu Campion, Senior Marketing Manager van TomTom International.

 

Sidetrade: winnaar FinTech Award

Het Nederlandse bedrijf Sidetrade, vertegenwoordigd door Eduard van Mierlo, heeft de FinTech Award ontvangen uit handen van Yann Toutant, CEO van Econocom Nederland. Sidetrade zet kunstmatige intelligentie in om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun verkoopcijfers en om klanten te behouden en het gedrag van klanten te voorspellen.

 

We Drive Solar: winnaar partnership Award voor Frans-Nederlandse samenwerking

We drive Solar, vertegenwoordigd door Robin Berg, is een samenwerkingsverband tussen Renault en de gemeente Utrecht. We Drive Solar biedt een autodeelsysteem aan om tegen een vaste prijs per maand 100% elektrische Renault ZOE’s te delen die worden opgeladen met lokaal opgewekte groene stroom. In de nabije toekomst zullen de Renault ZOE’s kunnen dienen als rijdende batterijen om te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar energie. De prijs werd uitgereikt door Dominique Janodet, Managing Director bij Total E&P Nederland.

 

Total: winnaar Award voor CSR

De Award voor CSR is toegekend aan Total, vertegenwoordigd door Olivier van Parys en zijn hele team, voor hun overeenkomst met het UWV om werknemers van 55 jaar en ouder met weinig perspectief op de arbeidsmarkt in dienst te nemen in hun tankstations. In 2017 heeft Total 37 werknemers aangenomen. Céline Levointurier, General Manager Belgium & Netherlands bij Nutricia Nederland heeft de prijs uitgereikt.

 

Connexxion: winnaar Jury Award

Connexxion, vertegenwoordigd door Bart Schmeink en Bart Kraayvanger,  mocht de Jury Award 2018 in ontvangst nemen. Connexion is marktleider in uitstootvrij openbaar vervoer in Nederland met een vloot van meer dan 100 elektrische bussen. Deze bussen zullen als voorbeeld dienen in Frankrijk aangezien Conexxion het Nederlandse filiaal is van Transdev. Het inzetten van elektrische bussen is een eerste stap op weg naar het verbeteren van ons klimaat maar ook een aanpassing in onze levenswijze. Mathieu Kahn, Hoofd van de Service Economique van de Franse Ambassade had de eer deze prijs uit te reiken.

 

Kajsa Ollongren:Persoonlijkheid van het Jaar

Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, viceminister-president ontving de Persoonlijkheid van het Jaar Award uit handen van de Franse Ambassadeur, de heer Philippe Lalliot.

De foto's van het evenement zijn terug te vinden op cfci.eventpage.nl.


 

De Business Awards in de pers

In de Telegraaf en in het Parool verschenen artikelen over de uitreiking van de Business Awards 2018:

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons