Nieuws van bedrijven

TV5MONDE ondersteunt het platform " Mon idée pour le français "

Mon idee pour le français

Of het nu op de zender zelf is, op de verschillende websites van TV5MONDE of op social media, de Franse taal is de signatuur van TV5MONDE, de zender die alle Franstaligen met elkaar verbindt. TV5MONDE, die als missie heeft de waarden van de francofonie te promoten, ondersteunt daarom als vanzelfsprekend het initiatief van het Institut Français, dat in opdracht van de Franse President Emmanuel Macron een burgerplatform is gestart betreft het bevorderen van de Franse taal en de meertaligheid wereldwijd. Dit initiatief rust op twee belangrijke pijlers, te weten de lancering van een participatieplatform en de organisatie van een internationale conferentie op 14 en 15 februari. 

"MON IDEE POUR LE FRANÇAIS": HET RAADPLEGEN VAN BURGERS TEN GUNSTE VAN DE FRANSE TAAL EN DE  MEERTALIGHEID

Dit initiatief is bedoeld om iedereen die iets met de Franse taal te maken heeft in het buitenland te mobiliseren als het gaat om taaldoelstellingen om op die manier concrete voorstellen te realiseren om het gebruik van het Frans en het promoten van de meertaligheid verder te moderniseren. In nauw overleg met de ministeries van Europa en Buitenlandse Zaken, Cultuur en Onderwijs, rust dit project waar TV5MONDE actief aan deelneemt op twee belangrijke pijlers:

- 26 januari 2018: Lancering van het platform www.monideepourlefrancais.com

Franse en Franstalige en Francofiele burgers in het buitenland kunnen op dit platform hun bijdrage voorleggen ter bevordering van het leren van de Franse taal in de wereld. Video's van 'Haut-Parleurs' (een YouTube kanaal van TV5MONDE) zijn vertoond tijdens de lancering die werd gepresenteerd door Ivan Kabacoff, presentator van "Destination Francophonie".

- 14 en 15 februari 2018: Conferentie in de 'Cité universitaire de Paris'

Deze conferentie, die bestaat uit verschillende thematische workshops, zal leiden tot verschillende aanbevelingen ter promotie van de Franse taal en de meertaligheid in de wereld. VerschillendeTV5MONDE persoonlijkheden zullen deelnemen aan deze workshops, waaronder: Yves Bigot, Algemeen Directeur TV5MONDE, Denise Epoté, directrice TV5MONDE Afrique, Hélène Zemmour, Digital Directrice en Evelyne Paquier, Adjunct-Directrice, verantwoordelijk voor de promotie van de Franse taal. 

TV5MONDE

TV5MONDE, de grootste Franstalige cultuurzender ter wereld, brengt de Franse taal wereldwijd onder de aandacht en zendt al meer dan dertig jaar de beste programma's uit in de Franse taal.

Met behulp van haar uitzendingen en bijpassend lesmateriaal online, werkt TV5MONDE al zo'n twintig jaar aan haar multimedia platform dat gratis ter beschikking wordt gesteld om het Frans te leren en te doceren: enseigner.tv5monde.com, apprendre.tv5monde.com, parlons-français.tv5monde.com.
De zender draagt ook bij aan de promotie van de Franse taal door middel van originele content op haar website: "La bibliothèque numérique", "La dictée d’Archibald", "l’application Merci Professeur !".

L'Institut français

Het Institut français is een publieke instelling die zich inzet voor culturele activiteiten buiten Frankrijk. Onder toezicht van het Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Cultuur, draagt zij actief bij aan de diplomatieke invloed van Frankrijk. Haar projecten en programma´s rusten op een unieke inzet van het uitgebreide netwerk van culturele diensten van de Ambassades, Instituts Français en Alliances Françaises, verspreid over de vijf continenten. www.institutfrancais.com

 

MEER NIEUWS

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin