COVID-19

Toespraak van Jean Castex - 25 februari

Covid-19: Jean Castex plaatst 20 departementen onder verscherpt toezicht

Premier Jean Castex heeft op donderdag 25 februari gesproken over de ontwikkeling van de Covid-19-epidemie in Frankrijk. Geconfronteerd met een alarmerende gezondheidssituatie, plaatste hij 20 departementen onder verscherpt toezicht. Strengere maatregelen zouden al op 6 maart van kracht kunnen worden.

De prefecten van deze gebieden moeten overleg plegen met de gekozen vertegenwoordigers. Maar er zijn nog geen maatregelen gepland voor het weekend van 6 maart.

"De gezondheidssituatie in ons land is de afgelopen dagen verslechterd", zei premier Jean Castex op een persconferentie op donderdag 25 februari. Met het oog op de hervatting van de verspreiding van Covid-19 en de verschillende varianten daarvan in Frankrijk, heeft de regering besloten 20 departementen onder "verscherpt toezicht" te plaatsen. Deze gebieden hebben gemeen dat zij "een hoge besmettingsgraad hebben, ongeveer 250 gevallen per 100.000 inwoners, een ziekenhuisdruk die dicht bij de kritische drempel ligt en, tenslotte, een virale circulatie die ernstig begint te versnellen", aldus de premier.

De betrokken gebieden omvatten geheel Ile-de-France, de Rhône, de Bouches-du-Rhône, een groot deel van de Hauts-de-France, de Drôme, de Moezel, de Meurthe-et-Moselle en de Eure-et-Loir. Jean Castex heeft de prefecten van deze 20 departementen verzocht "in overleg te treden met de volksvertegenwoordigers om (...) op al deze grondgebieden of een deel daarvan soortgelijke remmende maatregelen te overwegen als die welke in Nice en Duinkerken zijn genomen".

Geen maatregelen gepland vóór 6 maart

Maar er is geen actie gepland voor het weekend van 6 maart. "We zullen volgende week de balans opmaken en dan beslissen: als de situatie blijft verslechteren, zullen we verscherpte maatregelen nemen die vanaf het weekend van 6 maart van kracht zullen worden", aldus de premier.

 


Sources
https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/carte-covid-19-decouvrez-les-20-departements-places-en-surveillance-renforcee_4310887.html
https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/confinement/covid-19-jean-castex-place-20-departements-sous-surveillance-renforcee_4310985.html

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons