COVID-19

Toespraak van Emmanuel Macron - 28 oktober

De Franse President Emmanuel Macron heeft in zijn toespraak van 28 oktober 2020 verscherpte maatregelen aangekondigd.

De Franse President Emmanuel Macron heeft in zijn toespraak van 28 oktober 2020 verscherpte maatregelen aangekondigd.

 

Vanaf vrijdag 30 oktober tot 1 december gaat Frankrijk opnieuw in een lockdown.

 

→ Reizen is beperkt mogelijk, mét een certificaat, en alleen om naar het werk te gaan, naar een medische afspraak, om een geliefde te helpen, boodschappen te doen of om wat frisse lucht in de buurt van uw huis te krijgen.
 

→ Privébijeenkomsten buiten de familiekring, openbare bijeenkomsten en reizen tussen regio's zijn uitgesloten, met uitzondering van de terugkeer van Allerheiligen, d.w.z. tot en met zondag.
 

→ Winkels die als niet-essentieel worden gedefinieerd en instellingen zoals bars en restaurants, zullen worden gesloten.
 

→ De staat zal de door de sluiting getroffen kleine ondernemingen massaal blijven steunen door tot 10.000 euro per maand van hun omzetverlies te dekken. Werknemers en werkgevers zullen blijven profiteren van arbeidstijdverkorting. Er zullen cashflowmaatregelen voor de kosten en de huur worden gepland. Er zal een speciaal plan worden aangekondigd voor zelfstandigen, winkeliers en zeer kleine tot middelgrote ondernemingen.

 

Sommige regels veranderen ten opzichte van de eerste lockdown:

 

→ Kinderdagverblijven, lagere scholen en middelbare scholen blijven open met versterkte gezondheidsprotocollen. Universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs zullen daarentegen online cursussen aanbieden.
 

→ Het werk kan worden voortgezet. Waar mogelijk zal thuiswerken de norm worden. De loketten van de overheidsdiensten blijven open. Fabrieken, boerderijen en de bouw zullen open blijven.
 

→ Bezoeken aan verzorgingstehuizen worden toegestaan met strikte inachtneming van de gezondheidsvoorschriften.
 

→ In deze periode van Allerheiligen blijven de begraafplaatsen open.

 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons