COVID-19

Toespraak van Emmanuel Macron - 24 november

Op 24 november sprak de president van de Franse Republiek het volk opnieuw toe.

 

Op 24 november sprak de president van de Franse Republiek het volk opnieuw toe. Hij stelde een koers, een tijdschema en de vooruitzichten voor de komende weken vast. ‘We zijn vorige week van 60.000 gevallen naar gemiddeld 20.000 gevallen per dag gegaan. De piek van de tweede epidemiegolf is nu voorbij’. Hoewel de epidemie is vertraagd, is deze nog lang niet verdwenen. We moeten daarom onze inspanningen voortzetten, maar er is enige versoepeling mogelijk.

 

Vanaf zaterdag 28 november begint een nieuwe fase.

 

Wat niet gaat veranderen:

Het inperkings- en certificatiesysteem blijft van kracht. We moeten nog steeds zo veel mogelijk thuis blijven, thuiswerken en indien mogelijk, afzien van privé- en familiebijeenkomsten, en van alle onnodige verplaatsingen.

 

Wat zal er veranderen:

  • Reizen te voet of in de open lucht zijn nu toegestaan binnen een straal van 20 kilometer en gedurende 3 uur.
     
  • Buitenschoolse buiten activiteiten zijn weer toegestaan.
     
  • Alle winkels mogen weer opengaan en de dienstverlening aan huis mag onder strikte gezondheidsprotocollen worden hervat tot uiterlijk 21.00 uur.
     
  • Voor religieuze diensten zullen diensten opnieuw worden toegestaan binnen de strikte limiet van 30 personen.

 

 

15 december

 

Als we op 15 december zo'n 5.000 besmettingen per dag hebben bereikt en niet meer dan 2.500 tot 3.000 mensen op de intensive care hebben liggen, dan kunnen we een nieuwe fase ingaan.

  • De reisbeperking zal worden opgeheven. Reizen zullen dus opnieuw worden toegestaan op het hele grondgebied. 
     
  • Buitenschoolse binnen activiteiten voor de opvang van kinderen tijdens de vakantie worden weer toegestaan met strikte regels.
     
  • Ook bioscopen, theaters en musea zullen hun activiteiten kunnen hervatten, steeds binnen het kader van een strikt gezondheidsprotocol.
     
  • Er zullen echter sterke beperkingen blijven bestaan tijdens deze periode: grote bijeenkomsten zullen worden verboden, evenals alle feestelijke evenementen in de zalen die worden verhuurd; alle plaatsen, zoals pretparken, tentoonstellingsparken, die waarschijnlijk een groot aantal mensen uit verschillende regio's zullen verzamelen, zullen gesloten blijven. Ook bars, restaurants en disco's zullen in deze periode helaas niet kunnen heropenen.
     
  • Wat de wintersportplaatsen betreft, zullen binnenkort beslissingen worden genomen.
     
  • In het hele land geldt van 21.00 tot 7.00 uur een avondklok. Op de avonden van 24 en 31 december zal het verkeer echter vrij zijn om deze momenten met de familie te delen, maar bijeenkomsten op de openbare weg zullen niet worden getolereerd. 

 

De volgende stap is 20 januari
 

Als het aantal besmettingen op die datum onder de 5.000 gevallen per dag blijft, mogen sporthallen en restaurants weer opengaan.

De middelbare scholen en de universiteiten kunnen 15 dagen later hun face-to-face lessen hervatten.

Gedurende deze periode wordt elke twee weken een update over de gezondheidssituatie gegeven. Er kunnen aanvullende openingsmaatregelen worden aangekondigd. Aan de andere kant kan worden besloten een stap terug te doen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

 

-------------------------------------------------------

Source : https://www.elysee.fr/emmanuel-macron/2020/11/24/adresse-aux-francais-24-novembre

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons