COVID-19

Toespraak Olivier Véran, minister van Volksgezondheid

De minister van Volksgezondheid heeft op donderdag 25 november een persconferentie gegeven om nieuwe maatregelen aan te kondigen om de gezondheidscris

Olivier Véran, minister van Volksgezondheid, heeft op 25 november 2021 een persconferentie gegeven in Parijs.

 

Er zal "geen lockdown, geen avondklok, geen vervroegde sluiting van winkels en geen beperking van de bewegingsvrijheid" zijn, zo verzekerde Olivier Véran de pers allereerst.

De minister van Volksgezondheid heeft op donderdag 25 november een persconferentie gegeven om nieuwe maatregelen aan te kondigen om de gezondheidscrisis aan te pakken, aangezien het aantal besmettingen in Frankrijk sinds enkele dagen snel toeneemt.

 

Hij zei met name dat alle personen ouder dan 18 jaar vanaf 15 januari op hun ‘Pass sanitaire’, de Franse Coronacheck app moeten aantonen dat zij niet meer dan zeven maanden na de vorige vaccinatie een nieuwe dosis hebben gekregen.

De geldigheidsduur van negatieve tests voor Covid-19 die recht geven op de Pass sanitaire zal ook worden teruggebracht tot 24 uur.

 

De vaccinatiecampagne zal actief worden hervat.
Vanaf zaterdag 27 november "staat de herhalingsvaccinatie open voor alle volwassenen vanaf vijf maanden na hun laatste prik", kondigde de minister van Volksgezondheid aan.
Deze boosterdosis, die zeven maanden na de laatste prik moet worden toegediend, wordt vanaf 15 januari ook verplicht om van de Pass sanitaire gebruik te kunnen maken.

 

De terugkeer van het mondkapje.
Het mondkapje zal binnen weer verplicht worden, kondigde Olivier Véran aan. Dit zal betrekking hebben op "alle gesloten plaatsen, met inbegrip van plaatsen die onder de Pass sanitaire vallen", aldus de minister van Volksgezondheid.

 

In de lagere scholen zullen de klassen niet meer systematisch worden gesloten vanaf het eerste geval van Covid-19, kondigde Jean-Michel Blanquer aan.
"Er zal een systematische screening van de hele klas plaatsvinden en alleen leerlingen met een negatieve test zullen naar de klas kunnen terugkeren," voegde hij eraan toe.

 

Een stijgende curve.
In de afgelopen 24 uur zijn in Frankrijk ongeveer 32.591 nieuwe gevallen van Covid-19 vastgesteld, volgens de laatste gegevens die op woensdag 24 november door ‘Santé publique France’ zijn gepubliceerd. Een week geleden werden er 20.294 nieuwe gevallen van Covid-19 gemeld.

----------------------------------------------------------------
Bron

https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/direct-vaccin-contre-le-covid-19-la-haute-autorite-de-sante-recommande-une-dose-de-rappel-pour-les-18-ans-et-plus-des-cinq-mois-apres-la-primo-vaccination_4858395.html

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons