Nieuws van bedrijven

Samenwerking Foam en hotel De L’Europe

[Translate to Néerlandais:]

Foam en hotel De L’Europe gaan vanaf 2021 een samenwerking aan.

Beide organisaties zijn gevestigd in het hart van Amsterdam, op een steenworp afstand van elkaar en vinden elkaar in een internationaal en uniek karakter. In de overeenkomstige missie om bezoekers te inspireren en verrassen zien de Amsterdamse organisaties een kans om gezamenlijk op te trekken. Dit jaar zullen Foam en De L’Europe samen een reeks kleinschalige events onder de noemer Talent organiseren.

 

Naast de uitwisseling van de voor de hand liggende diensten, zoals het bieden van overnachtingen aan kunstenaars en de ontvangst van gasten en bezoekers over en weer staan er diverse aanvullende activiteiten op de agenda. In het geheel getransformeerde De L’Europe vonden eerder al werken uit de galerie Foam Editions een plek in Freddy’s Bar, waarmee het werk van zowel opkomende kunstenaars zoals Foam Talents Sofia Borges en Senta Simond, maar ook dat van gevestigde kunstenaars zoals het Nederlandse duo Scheltens & Abbenes toegankelijk werd gemaakt voor het internationale publiek van De L’Europe. 

 

Verder zullen gedurende het jaar diverse kleinschalige presentaties en events worden georganiseerd waaronder Talent Talks, met jonge kunstenaars uit het Foam Talent programma, presentaties over Foams jaarlijkse publicatie Foam Magazine Talent, maar ook bijvoorbeeld een minimasterclass over het verzamelen van fotografie voor beginnende liefhebbers door Foam Editions’ gallery manager.
 

Naast Foam is ook De L’Europe een plek waar kunstenaars kunnen verblijven en ontmoetingen kunnen hebben en bovendien is het hotel het  decor voor een serie bijzondere artist video’s die Foam produceert over het werk van deze kunstenaars. Het museum van Foam biedt voor de gasten van het hotel – op een aantal minuten loopafstand - een bijzonder cultureel startpunt voor een ontdekkingstocht door de stad Amsterdam.

 

Vanzelfsprekend is het programma afhankelijk van de mogelijkheden binnen de geldende regels met betrekking tot het Covid19 virus. 


Updates en data voor opkomende events zijn te vinden op www.foam.org/programma

Voor meer informatie : 

Foam

De L'Europe 

Source : https://www.foam.org/nl/over-ons/press-office/samenwerking-foam-en-hotel-de-l-europe 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons