Nieuws van bedrijven

Oryx - Succesvol verkopen in Frankrijk

Wil je de verkoopactiviteiten van jouw bedrijf uitbreiden naar Frankrijk? Of daar nog verder groeien? Weet je dan welk potentieel er in Frankrijk bestaat voor jouw product of dienst? In welke regio’s bevindt zich jouw doelgroep? En ben je voldoende op de hoogte van de Franse manier van zakendoen?

Een Nederlander is simpelweg geen Fransman
Zomaar wat vragen die je jezelf moet stellen om te toetsen in hoeverre je bent voorbereid op jouw Franse avontuur. We zien regelmatig dat bedrijven een Nederlandse collega, die toevallig Frans spreekt, naar Frankrijk sturen om daar te gaan verkopen. Deze route heeft in onze ogen minder kans van slagen, omdat een Nederlander simpelweg geen Fransman is.

De verschillen in cultuur en manier van zakendoen zijn groot
De Franse benadering is vaak formeel en indirect. Vertrouwen winnen en tot concrete zaken komen, duurt vaak langer dan we gewend zijn. Ook de taal kan voor de nodige uitdaging zorgen. Allemaal praktische hobbels waar je als Nederlander tegenaan kunt lopen bij het verkopen in Frankrijk. Voordat een Nederlander zich de Franse zakencultuur eigen heeft gemaakt en succesvol zal zijn, is hij zo jaren verder. En over het algemeen doen Fransen stiekem nog altijd het allerliefst zaken met Fransen.

Kies voor lokale mensen
Ondanks dat verschillen te overbruggen zijn, is daarom ons advies: kies voor lokale mensen als je wilt starten, groeien of optimaliseren in Frankrijk. Hiermee overbrug je verschillen tussen jouw bedrijf in Nederland en de Franse klant het gemakkelijkst. Deze uitdaging ligt dan niet meer bij de klant, maar je houdt ‘m binnen je bedrijf. Elkaar begrijpen en effectief samenwerken wordt een intern doel, dat gemakkelijker te managen is. Zo wordt verkopen in Frankrijk minder gecompliceerd.

Ben jij op zoek naar een sales professional, accountmanager, business developer, manager of directeur in Frankrijk?
Binnen 8 weken vindt Oryx voor jou de juiste persoon. Het vinden van de goede lokale mensen is een vak en daar hebben wij veel ervaring in. Het gaat om de juiste persoon die past bij jouw missie, gericht op de lange termijn, op duurzaam succes. Geen quick wins. De persoonlijkheid, het potentieel en de ambitie van een persoon moeten goed aansluiten bij jouw bedrijf en doelstellingen.

Intuïtie en ervaring
Een CV, kennis en ervaring geeft een indruk van iemand. Maar om te bepalen of iemand past en werkelijk succesvol zal zijn voor jouw bedrijf in Frankrijk is meer nodig. Intuïtie en gevoel zijn belangrijke raadgevers. En daar zijn we sterk in. Daarnaast hebben we al veel bedrijven over de Franse grens heen geholpen en behoeden we je voor de fouten die wij eerder gezien hebben. Jij profiteert van onze ervaring.

Resultaat
Wij helpen je aan goede mensen in Frankrijk. Én zorgen er met onze Intercultural Awareness coaching voor dat jij en jouw nieuwe collega goed zijn voorbereid op deze internationale samenwerking. Hiermee komt Frans verkoopsucces snel in beeld en wordt intercultureel samenwerken nog leuker.

Wil jij succesvol verkopen in Frankrijk?
En ben je ervan overtuigd dat een lokale medewerker die taak succesvol vervult? Laat ons je begeleiden in jouw reis, dat vinden we het mooiste dat er is. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, zodat we jouw verhaal kunnen horen en jou kunnen adviseren over de beste aanpak.

Oryx

‘We Recruit and Train Smart Sales People for International Success’

Anneke van der Pasch
+31 (0)6 14 34 98 91
www.oryx.world

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons