Nieuwe leden

Nieuw Patronage Lid: FOAM

[Translate to Néerlandais:]

Foam is all about photography

 

We zijn een internationaal opererende organisatie op het gebied van de fotografie, gehuisvest in Amsterdam. Foam laat mensen wereldwijd genieten van fotografie: via het museum in Amsterdam, ons internationaal verspreide Foam Magazine, via tijdelijke projecten op locatie in Nederland en ver daarbuiten, onze galerie, Foam Editions en via Foam.org.

 

 

Foam is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het publiek te bereiken, te inspireren en te betrekken. Daarbij zijn we niet bang om te breken met tradities en nieuwe wegen in te slaan. We werken daartoe samen met andere organisaties en bedrijven, zodat een zo groot mogelijk publiek de kracht van fotografie kan beleven. Foam signaleert, ontwikkelt, duidt, presenteert, publiceert en stimuleert. Naast het tonen van werk van gerenommeerde kunstenaars, is het scouten, presenteren en ondersteunen van jong opkomend talent een duidelijke en onderscheidende kwaliteit. Dit gebeurt op een manier die kenmerkend is voor Foam: ondernemend, vindingrijk, verrassend en met oog voor groei en kwaliteit.

 

HUIDIGE TENTOONSTELLING: BRASSAÏ

13 SEPT – 4 DEC 2019

 Met trots presenteert Foam op dit moment het eerste retrospectief van Brassaï in Nederland. Deze Franse fotograaf van Hongaarse komaf is één van de meest prominente kunstenaars van de twintigste eeuw. Brassaï (1899 – 1984) maakte talloze iconische beelden van het Parijse leven in de jaren 30. Hij stond bekend om zijn nachtelijke beelden van de stad, maar hij fotografeerde ook de high society, het ballet, de opera en de intellectuelen – waaronder zijn vrienden en tijdgenoten als Pablo Picasso, Salvador Dalí en Henri Matisse. De tentoonstelling in Foam is, met meer dan 170 vintage prints, originele tijdschriften, boeken, tekeningen en een sculptuur, een ode aan de waardevolle erfenis van deze buitengewone fotograaf.

 

 

OVERVIEW UPCOMING (MAIN) EXHIBITIONS

  • Brassaï                                                                  13 September 2019 - 4 December 2019
  • Lorenzo Vitturi                                                   18 October 2019 - 19 January 2020
  • Adorned                                                                13 December 2019 - 11 March 2020
  • Wright Morris                                                      24 January 2020 - 12 April 2020
  • On Earth                                                                20 March 2020 - 10 June 2020
  • Vivian Maier                                                         10 April 2020 - 28 June 2020
  • Negative Beauty                                                 11 December 2020 - 10 March 2021

Website : https://www.foam.org/nl/home

LinkedIn :Nynke de Haan, Deputy Director Corporate Affairs | Stephanie Hofman, Partnerships | Mathilde Smit, Development & Memberships

LinkedIn FOAM : https://www.linkedin.com/company/foamamsterdam/

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons