De Franse KvK

Marcel Guinchard ontvangt de onderscheiding « chevalier de la Légion d’Honneur »

Op 18 februari 2016 ontving Marcel Guinchard, Voorzitter van de Franse Kamer van Koophandel en Managing Director van Euromaster Nederland, de bijzondere onderscheiding van Chevalier dans l’Ordre de la Légion d’Honneur voor zijn inspanningen voor de Frans-Nederlandse handelsrelaties.

Laurent Pic, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland was helaas teruggeroepen naar Frankrijk om Jean-Marc Ayrault, de recent aangetreden minister van Buitenlandse zaken en Internationale Ontwikkeling, te ondersteunen en dus was het aan Xavier Rey, Hoofdadviseur bij de Ambassade om de ceremonie te openen. Tijdens zijn openingswoord prijsde hij Marcel Guinchard voor zijn parcours en zijn bijzondere verdiensten op zowel persoonlijk als professioneel vlak voor de Frans-Nederlandse betrekkingen.

Serge Adamowicz, Vice-Voorzitter van de Franse Kamer van Koophandel en voormalig Directeur van Air France Nederland, kreeg de grote eer om het lintje te overhandigen aan Marcel. Voor dit moment suprème, nam Serge nog kort het woord en richtte zich kort tot Résie, de vrouw van Marcel en hun twee kinderen, Maxim en Luc. Om hun het bijzondere karakter van de avond te illustreren, vertelde hij kort en beeldend over de oorsprong en de symboliek van de onderscheiding van de Légion d’Honneur. Vervolgens beschreef hij in vogelvlucht de bijzondere carrière van Marcel. Als zoon van een melkveehouder uit Étalans, een klein dorpje in de buurt van Besançon, heeft Marcel in de loop der jaren zijn ultieme droom kunnen waarmaken: reizen en de wereld ontdekken. Tenslotte benadrukte Serge dat hij Marcel niet alleen op zakelijk vlak goed heeft leren kennen, maar in de afgelopen jaren ook een goede vriendschap met hem heeft opgebouwd. 

Tijdens deze mooie en emotionele avond werd Marcel omringd door zijn vrienden en familie, zijn ouders, zijn kinderen, zijn vrouw, zijn schoonouders, maar ook zijn collega’s van de Franse Kamer van Koophandel en van Euromaster, en collega’s uit het comité van adviseurs voor buitenlandse handel waren aanwezig.

Nadat het lintje officieel was opgespeld, hield Marcel een ontroerende speech waarin hij iedereen bedankte: Bernard Boidin, Hoofd van de Economische Afdelinge bij de Ambassade,  alsook alle genodigden waaronder zijn familie en in het specifiek zijn vrouw, Résie, die deze onderscheiding volgens hem evengoed heeft verdiend door hem al die jaren te hebben gesteund en vergezeld.

Namens het gehele team van de Franse Kamer van Koophandel, bedanken wij Marcel voor zijn tomeloze inzet voor de Frans-Nederlandse relaties en de activiteiten van de Kamer, en feliciteren wij hem van harte met deze persoonlijke en professionele mijlpaal!

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons