Nieuws van bedrijven

Magritte, César Het beste van Franstalige cinema

In februari, ter gelegenheid van de prestigieuze Magritte (België) en César (Frankrijk) ceremonies, kunt u bij TV5MONDE genieten van films die onderscheiden zijn tijdens voorgaande edities.

De Belgische cinema staat centraal op 17 februari met Duelles, een film die 9 keer in de prijzen is gevallen in 2020, gevolgd door de uitzending van de ceremonie van 2022.

Vervolgens neemt filmmaker en cinefiel Bertrand Tavernier ons vol vreugde en nostalgie mee op zijn fantastische ´voyage à travers le cinéma français´

Tot slot kunt u kijken naar de film Marius et Jeannette, winnaar van de categorie Beste Film (César 1998), van regisseur Robert Guédiguian; een turbulent liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen het prachtige decor van Marseille.
 

 

 

Les Magritte du cinéma
Opgericht in 2011, deze filmprijzen brengen ieder jaar een eerbetoon aan talent uit de Belgische filmindustrie. 

 

 

Duelles
Donderdag 17 februari om 21:00 

Een duel tussen gekwetste moeders
Brussel, in de jaren '60. Alice en Céline zijn beste vriendinnen, net als hun zonen Maxime en Théo. Hun relatie is perfect, tot de dag waarop een tragisch ongeval hun leven op zijn kop zet. Vriendschap verandert in schuldgevoel, harmonie in paranoia en saamhorigheid in achterdocht.
9 keer onderscheiden tijdens Magritte 2020 

 

 

 

 

Cérémonie des Magritte du cinéma
Vrijdag 18 februari om 23:00

Uitzending van de 11e Magritte du cinémaceremonie. De onderscheidingen van de André Delvaux Academie eren de films en professionals uit de Belgische cinema die hun stempel hebben gedrukt op de jaren 2020 en 2021.
Nederlands ondertiteld 

César
Internationaal erkend, de César zijn belangrijke filmprijzen voor de Franse cinema die elk jaar in verschillende categorieën worden uitgereikt. 

 

Voyage à travers le cinéma français 
Deel 1: zondag 20 februari om 21:00
Deel 2: zondag 27 februari om 21:00

Op een speelse, bedreven toon viert de regisseur Bertrand Tavernier vijftig jaar Franse film aan de hand van zijn eigen verhaal en herinneringen. 

Eerbetoon aan Bertrand Tavernier,
iconische regisseur die genomineerd werd voor de Oscars en meermaals bekroond is op de grootste festivals (César, Venetië/Mostra, Berlinale, Cannes)


 Nederlands ondertiteld 

Les copains d'abord
Woensdag 9 februari om 21:00

Het avontuur van een mythische groep vrienden gevormd door Jean Rochefort, Jean-Pierre Marielle en Philippe Noiret, beroemde Franse filmsterren die als broers van elkaar hielden. We zien ze samen met andere vrienden van het Conservatoire terug tegen de achtergrond van de dertiger jaren, het begin van de 5e republiek, de seksuele revolutie ...
Jean Rochefort, Jean-Pierre Marielle en Philippe Noiret zijn allemaal genomineerd voor of winnaar van een César.

 Nederlands ondertiteld

 

Marius et Jeannette
Donderdag 24 februari om 21:00

Een ode aan de arbeidersklasse
In L'Estaque voedt Jeannette haar twee kinderen alleen op met een mager salaris als caissière. Marius woont alleen in een enorme fabriek, die niet meer operationeel is. Als de twee elkaar ontmoeten, zal hun relatie niet zonder slag of stoot verlopen, mede omdat ze nogal wat meegemaakt hebben in hun leven...  

Met Ariane Ascaride en Gérard Meylan.
César voor Beste Actrice voor Ariane Ascaride in 1998

 Nederlands ondertiteld 
 


OVER TV5MONDE
Par amour de la culture 
TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse cinema, premium documentaires, series en lifestyle magazines. Bovendien worden vrijwel alle programma´s in prime time ondertiteld in het Nederlands.

Neem contact met ons op
Bezoek onze website: europe.tv5monde.com
 

 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons