Het Institut français des Pays-Bas presenteert de Erasmus-Descartes Conferentie 2021

De 19e editie van de Erasmus-Descartes Conferentie vindt plaats op 19 november 2021 om 9 uur in Rotterdam en online.

De Erasmus-Descartes Conferentie is in 2002 door de Ambassade van Frankrijk in Nederland en de Ambassade van Nederland in Frankrijk in het leven geroepen. Tijdens de conferentie werken jong talenten samen met panels van deskundigen om de uitwisseling van expertise tussen Frankrijk en Nederland aan te moedigen, de bilaterale samenwerking te bevorderen en zo gezamenlijk het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen van morgen.


De 19e editie van de Erasmus-Descartes Conferentie focust op de toekomst van stedelijke vernieuwing, regeneratie en transformatie. De bouwsector is de grootste producent van afval en een van de grootste uitstoters van broeikasgassen in stedelijke context. Het hergebruik van bouwmaterialen en de ontwikkeling van innovatieve materialen — een van de aspecten van de circulaire economie — bieden echter legio toekomstgerichte kansen in Europa. Welke initiatieven hebben de afgelopen jaren in Frankrijk en Nederland het licht gezien? Waar liggen samenwerkingsmogelijkheden tussen onze twee landen en op Europees niveau?


Ontdek het volledige programma van debatten en sprekers uit het maatschappelijk middenveld, de academische wereld en de culturele en de creative industries in Frankrijk en Nederland binnenkort op onze website!


For further information : 

Website : https://institutfrancais.nl

Linkedin : Institut Français 

 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons