Nieuws van bedrijven

Franse Kamer van Koophandel maakt winnaars Business Awards 2018 bekend

We Drive Solar & Renault winnen Partnership Award Franse KvK
Juryprijs voor Connexxion en Persoonlijkheidsprijs voor minister Ollongren

Gisteravond maakte de Franse Kamer van Koophandel de winnaars bekend van de zevende editie van de Trophées du Commerce France - Pays-Bas. Sia Partners mocht de Business Development Award in ontvangst nemen. Het Franse bedrijf Jimini's kreeg de Startup Award. Connexxion won de Juryprijs, Coup de Coeur. De Trophées du Commerce worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die de handelsrelatie tussen Nederland en Frankrijk bevorderen. Een speciale prijs ging naar vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren. Zij kreeg de Personality of the Year Award vanwege de brug die zij tijdens haar bezoek aan Parijs heeft weten te slaan tussen Frankrijk en Nederland. Deze relatie heeft onder andere kunnen bijdragen aan het opstarten van de gezamenlijke noodhulp aan Sint-Maarten. De officiële uitreiking van de Awards vond plaats op 11 juni tijdens een galadiner in hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.

Patricia Schneiders-Delvaulx, Managing Director van de Franse Kamer van Koophandel is enthousiast: “We hebben er dit jaar een paar nieuwe Awards bij: Tech, Fintech en CSR. En wat een succes! In alle categorieën dienden zich uitstekende kandidaten aan. Het kostte de jury grote moeite een keuze te maken”.

 Credits: Michael Graste

En zo dacht de jury over de winnaars:

We Drive Solar & Renault: winnaars Partnership Award
“Gezamenlijke ontwikkeling van een nieuw ecosysteem van gedeelde e-cars als onderdeel van een nieuw, schoon energiesysteem.”

Total: winnaar CSR Award
“Een geslaagde samenwerking tussen Total en UWV/WSP Amsterdam (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen/WerkgeversServicepunt), om ouderen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.”
 
Connexxion: winnaar Juryprijs, Coup de Coeur
“Eerste Europese vervoersmaatschappij die op grote schaal elektrische bussen inzet en zo bewijst dat zero-emission mogelijk is.”
 
Sia Partners: winnaar van de Business Development Award Frankrijk-Nederland 
“Een uniek management consultancybureau met gepassioneerde consultants die veranderingsprocessen kunnen doorvoeren.”
 
Jimini's: winnaar Startup Award 
“Een innovatief, jong bedrijf dat ons voedingspatroon verrijkt en verduurzaamt door producten van insecten op de markt te brengen.”
 
Cleeng: winnaar Tech Award
“Een platform voor e-commerce dat sport- en amusementsbedrijven helpt hun video content online te verkopen.”

Sidetrade: winnaar FinTech Award
“Een unieke, op Artificial Intelligence gebaseerde benadering van de ‘customer lifetime value’ die organisaties in staat stelt klanten te werven, vermeerderen en behouden.” 

Indrukwekkende concurrentie
Naast de winnaars werden maandagavond ook de genomineerden in het zonnetje gezet. Voor de Business Development Award Frankrijk-Nederland waren dit: Les Domaines Auriol, Lactalis en Vente privée.  Voor de Partnership Award: Ecoxtinguish en Sloecentrale B.V. Voor de Startup Award: Forest Service France en Time for Wood. Voor de Tech Award waren dit: Connexxion/transdev en Stemcis/Adipscult. Voor de FinTech Award: Dalenys en Findio, en voor de Corporate Social Responsibility Award L'Oréal  en Boskalis.

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons