Terugblik op evenement  •  Evenementen

Cocktail de rentrée Econocom

Op 11 september 2019 vond het "Back to School" evenement van de Franse Kamer van Koophandel plaats in het nieuwe pand van Econocom Nederland in Utrecht. Ruim 80 leden en onze twee eregasten: burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen en Zijne Excellentie de Franse Ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, genoten samen met onze gastheer Yann Toutant (CEO van Econocom) van het nieuwe pand, waarbij flexwerken centraal staat.

 

Het thema van deze avond? Samenwerking!
Samenwerking tussen de collega’s van Econocom dankzij hun innovatieve nieuwe kantoren, waarvan het model de komende jaren steeds populairder zal worden.
Samenwerking tussen Frankrijk en Nederland door de vele raakvlakken die beide landen hebben, aldus de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen en de Franse Ambassadeur Luis Vassy. Denk hierbij aan o.a. gemeenschappelijke thema’s als energietransitie en innovatie.
Samenwerking tussen onze twee landen in het kader van een verenigd Europa. Zoals Mark Rutte in mei 2019 verklaarde:  "Als wij, Nederland en Frankrijk, het eens worden is dat ook vaak het uiteindelijke Europese compromis".
En tot slot, de samenwerking tussen de Franse Kamer en de Frans-Nederlandse bedrijven die tot haar netwerk behoren.

Laten we eerst terugkomen op de hoogtepunten van deze avond.

In haar openingstoespraak introduceerde Sylvie Craenen de nieuwe leden en herinnerde ze ons aan onze komende evenementen. Eén evenement benoemde ze in het bijzonder: onze Patronageavond "Tapis Rouge", mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met de Alliance Française d'Amsterdam, vertegenwoordigd door Carine Bougnague en Pierre-Pascal Bruneau van l'Echappée Belle

Vervolgens gaf Yann Toutant ons een inkijk in de activiteiten van Econocom. In het huidige digitale tijdperk ontwerpt en bouwt Econocom innovatieve en flexibele digitale oplossingen die voldoen aan de behoeften van haar klanten. De gebruiker is niet langer de eigenaar van de tools, Econocom behoudt het eigendom en verzorgt daarom alle installatie en het onderhoud, tegen een maandelijkse vergoeding. Een mooi voorbeeld is Schiphol, waar alle schermen in een abonnementsmodel worden aangeboden aan de luchthaven en alle devices worden beheerd door Econocom.

Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, nam vervolgens het woord. Utrecht, een van de meest dynamische steden van het land, wil ervoor zorgen dat iedereen een rol kan spelen in de energietransitie. Hij noemde als voorbeeld het project "We Drive Solar", winnaar van de Business Awards 2018 & 2019, als sprekend voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen Frankrijk en Nederland.

De Franse Ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, heeft de harten van alle aanwezigen gestolen door zijn toespraak in het Nederlands te beginnen. Hij pakte de volgende thema's aan: economie, Europa, Brexit, jeugd en onderwijs. We zijn blij te zien dat deze onderwerpen voor hem belangrijk zijn en dat hij wil dat de samenwerking tussen Frankrijk en Nederland de nieuwe norm wordt.

Onze nieuwe leden die op dit evenement voorgesteld zijn: Talentsoft ("Patronage Member"),Floreijn  en NFIA ("Corporate Member"), Vendere, Van Minnen Tax Lawen  Catenon ("SME Member").

 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin