Human Ressource

Betekenisvolle Recruitment in Frankrijk

Wat is de ROI van jouw nieuwe medewerker?

Durf jij als werkgever antwoord te geven op de vraag: wat moet een nieuwe medewerker opleveren? We doen soms behoorlijk ingewikkeld over dit onderwerp. Best gek eigenlijk. Het is hartstikke logisch dat een nieuwe medewerker meer moet opleveren dan hij of zij kost. Natuurlijk hoeft het bij opbrengst niet alleen om omzet of winst te gaan. Maar ook al is dat wél zo, er is niks mis met het kwantificeren van doelen. Sterker nog: als je doelen meetbaar maakt, dan levert dat je organisatie én je medewerker veel voldoening op.

Betekenisvol en resultaatgericht recruitment

Bij Velde geloven we sterk in het vooraf bepalen van de ROI (Return On Investment) van een nieuwe medewerker. Wij maken ons hard voor betekenisvol en resultaatgericht recruitment. En wel om de volgende redenen:

1. Je achterhaalt iemands intrinsieke motivatie

2. Jouw ambitie gaat leven in de organisatie

3. Jouw organisatie valt op bij topkandidaten

Veeg alles van tafel

Dus, beantwoord die vraag eens voor jezelf: wat moet die nieuwe medewerker eigenlijk opleveren? Kies niet omwille van de urgentie of het gemak voor een simpele copy-paste van de medewerker die zojuist het nest heeft verlaten.
Nee, veeg alles van tafel en begin bij je ambitie en je hogere doel. Houd het doel en het nut van de functie waarvoor je iemand zoekt, tegen het licht. Stem daar het profiel van je gedroomde kandidaat op af.
Ja, dat is minder comfortabel dan het op de automatische piloot vervangen van het ene poppetje door het andere. Maar wees eerlijk, succes is nog nooit iemand komen aanwaaien. Als je wilt dat die ambitie écht werkelijkheid wordt, begin dan vandaag om hieraan te werken!
 

Voor meer informatie

MEER NIEUWS

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin