Bilans d’évènement  •  Conférence & Séminaire

Seminar "Succesvol Zakendoen met Frankrijk"

Séminaire "Succesvol Zakendoen in Frankrijk" avec pour thème "Starten in Frankrijk: la route du succès" dans les locaux de la KvK Rotterdam.

Op 10 oktober 2018 organiseerde de Franse Kamer het seminar “Succesvol Zakendoen met Frankrijk- Starten in Frankrijk : la route du succès. Het seminar vond plaats bij de KvK Rotterdam. Na afloop was er weer een netwerkborrel.

Het seminar Succesvol Zakendoen met Frankrijk was gericht op Nederlandstalige professionals en managers die zich in Frankrijk willen vestigen. Er werden presentaties verzorgd door enkele internationaal bekende ondernemingen: Business FranceOryxInterfisc, Amstel & Seine Avocats en Isobel Audit Consulting. De deelnemers kregen informatie over verschillende aspecten van het Franse zakenleven : lokale zakelijke omgangsvormen, de wet- en regelgeving, fiscale regels, sociale omgangsvormen en een introductie in de culturele verschillen.

Verloop van de dag
Na een warm ontvangst bij de KvK Rotterdam met koffie en wat lekkers werden de deelnemers welkom geheten door Paul Geertman, Adviseur Ondernemersondersteuning, die ons vertelde over de diensten van de KvK in Nederland en op het wereldtoneel. Daarna hield Patricia SchneidersDirecteur van de Franse KvK, een presentatie over de Franse KvK in Nederland.

Het seminar begon met Olivier BouilléSenior Investment Advisor bij Business France, die een presentatie gaf over het dienstenaanbod van zijn onderneming, dat voornamelijk gericht is op het promoten van de economische aantrekkingskracht van Frankrijk.

Daarna Anneke van der Pasch, ondernemer bij Oryx, die ons het belang uitlegde van het kiezen voor lokale mensen als we willen succesvol starten in Frankrijk.

Vervolgens een gedetailleerde presentatie door Birgit KillensDirecteur bij Interfisc België NV over de Franse loonstrook en personeelskosten.

Mirjam BergAdvocaat bij Amstel & Seine Avocats in Parijs, vertelde ons over de belangrijke verschillen tussen het Nederlandse en Franse arbeidsrecht.

Na de pauze legde Philipp HellingsDirecteur bij Isobel Audit Consulting, uit hoe men zich kan vestigen in Frankrijk.
Koen Mathijssenondernemer bij Oryx sloot het dagprogramma af met zijn presentatie over de verschillen in cultuur en de manier van zakendoen.

Deze informatieve dag werd afgesloten met een netwerkborrel. Terwijl we genoten van de warme sfeer van het nieuwe Ondernemersplein van de KvK Rotterdam en van de uitstekende catering, waren de sprekers beschikbaar om alle vragen van de deelnemers te beantwoorden. Dit maakt het tot een zeer geslaagde borrel.

Voor een fotoverslag van het seminar kunt u hieronder ons fotoalbum van het evenement bekijken. En de presentaties kunt u downloaden door op de link hieronder te klikken:

presentaties van alle sprekers

Wij zien u graag terug bij één van onze volgende evenementen.

Partager cette page Partager sur TwitterPartager sur Linkedin
Fermer

Connaissez-vous notre page LinkedIn?

Suivez-nous