Referenties

Giselle Martinez, studente communicatie, Hogeschool inHolland

In het kader van mijn studie International Communication Management heb ik stage gelopen bij de Franse Kamer van Koophandel in Nederland. Van januari tot juni 2013 maakte ik deel uit van dit multiculturele team en heb ik gewerkt voor zowel de verkoop- als voor de communicatieafdeling. De combinatie van deze  twee afdelingen maakte het tot een interessante, leuke en afwisselende stage.

Het kleine team, wat voornamelijk uit vrouwen bestond, zorgde voor een leuke en onspannen sfeer, maar werkte tegelijkertijd ook professioneel. 

Het team vertrouwde mij al snel verantwoordelijkheden toe en gaf mij de vrijheid om mijn werk zelf in te plannen.  Ook waren zij altijd aanwezig als ik een probleem of twijfels had.  

Ik heb deelgenomen aan diverse projecten, zoals projectondersteuning voor Franse bedrijven die de Nederlandse markt wilden betreden. Ook heb ik evenementenverslagen voor de website geschreven en vertaald. Omdat ik Française ben, heb ik dankzij deze stage mijn kennis van de Nederlandse taal en cultuur kunnen verdiepen en daarbij de taal op professioneel niveau kunnen oefenen. 

De Kamer organiseert regelmatig evenementen, waaraan alle teamleden deel kunnen nemen. Deze events zijn een goede manier om in contact te komen met het zakenleven en om je professionele netwerk uit te breiden. Dankzij deze bedrijfsactiviteiten en de diversiteit van het netwerk van de CFCI is het mogelijk om relaties op te bouwen met mensen die verschillende zakelijke achtergronden hebben; een kans om daarmee je relaties te verrijken. Kortom: een leerzame stage om het bedrijfsleven te ontdekken en om verschillende vaardigheden te ontwikkelen! 

Gerbine Volmer, studente interculturele communicatie, Universiteit Utrecht

In het kader van mijn studie « Interculturele Communicatie » heb ik 5 maanden stage gelopen bij de Franse Kamer van Koophandel in Amsterdam. Van begin februari tot eind juni 2013 mocht ik deel uitmaken van het kleine, maar gezellige multiculturele team van de Kamer.

Als stagiaire bij de afdeling Evenementen & Communicatie, waren mijn werkzaamheden heel divers. Ik onderhield het contact met leden, hielp bij de organisatie van de maandelijkse evenementen en hield me bezig met het schrijven van teksten voor verschillende marketing- en communicatiemiddelen van de Kamer.  De organisatie van de « Trophées du Commerce France-Pays-Bas » was een groot project, waaraan ik ook met veel plezier heb gewerkt. 

Tijdens mijn stageperiode heb ik de kans gekregen om volop mee te doen aan alle activiteiten van de Kamer, waardoor ik veel mensen uit het Frans-Nederlandse bedrijfsleven heb leren kennen. Zo heb ik een uitgebreid netwerk kunnen opbouwen, waaronder wellicht mijn toekomstige werkgever. Ik heb daarnaast veel praktische werkervaring opgedaan en een beter beeld gekregen van mijn eigen interesses.

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin