Portretten

In de spotlight: Vincent Merk

Kunt u een beetje over uzelf vertellen ? Wie bent u?

Vincent Merk, ik heb de Franse en Nederlandse nationaliteit en ben gevestigd in Nederland sinds 1981. Ik ben gekomen met een studiebeurs en nooit meer vertrokken. Maar ik heb mijn roots in de Elzas en ben heel actief in de Franse gemeenschap in Nederland op verschillende niveaus.

 

Wanneer en waarom bent u lid geworden van de CCI?

Begin jaren 80, om deel uit te maken van de Frans-Nederlandse zakengemeenschap, uit professioneel oogpunt en ook voor de contacten, het netwerken en de gezelligheid!

 

Kunt u ons iets zeggen over uw professionele werkzaamheden en wat brengt de CCI u in uw activiteiten?

Ik ben docent aan de Technische Universiteit Eindhoven en trainer/consultant in intercultureel management. Ik ben dus professioneel gezien direct betrokken bij de Frans-Nederlandse betrekkingen. De CCI is een belangrijke bron van informatie en een platform voor ontmoetingen en uitwisselingen binnen onze gemeenschap. De maandelijkse borrels bijvoorbeeld helpen om deze uitwisseling vorm te geven.

 

Op welke manier heeft de Frans-Nederlandse zakengemeenschap zich ontwikkeld?

Veel en in de goede richting, vind ik. Er is een grotere professionele en culturele diversiteit van de leden. De sfeer tijdens de borrels bijvoorbeeld is meer relaxed dan vroeger, de ontmoetingen gezelliger en verrijkender. Dat is zeker voor een deel te danken aan het huidige team!

 

Welke gebeurtenissen van de CCI zijn u het meest bijgebleven sinds dat u lid werd?

Ik heb heel wat voorbij zien komen in bijna 40 jaar lidmaatschap, wat vaak gelieerd was aan de actualiteit of aan personen van de CCI of van de Franse gemeenschap. Ik herinner me sommige personen die de geschiedenis van de CCI hebben gemarkeerd, sommigen die men terugziet en anderen die helemaal uit het zicht zijn geraakt. Het gaat als geheel om positieve herinneringen. In feite zijn er geen opvallende gebeurtenissen, het gaat meer om een goed geheel.

 

Als Fransman/Nederlander, welke tips zou u kunnen geven aan iemand die naar Nederland komt?

Het belangrijkste wat ik altijd meegeef aan mensen die komen is persoonlijk en professioneel: blijf jezelf, maar pas je aan! Fransen en Nederlanders, bijna buren, kennen elkaar niet zo goed. Dus kom hier zonder vooroordelen, maak je borst nat op alle gebied, ook cultureel gezien, en als je langer blijft, leer Nederlands, anders blijf je binnen alleen  de internationale kringen en kom je niet in het locale circuit. Samen staan we sterk!

 

Linkedin: Vincent Merk

Al onze nieuwe leden

Nieuwe leden

Nieuw MKB-lid : Maestro Corporation

Deelnemen aan het evenement van uw favoriete artiest, genieten van de sfeer van een intieme concertzaal en vertrekken met een glimlach op je gezicht...

Nieuwe leden

Nieuw Bedrijfslid: Floreijn

De Floreijn Groep is gespecialiseerd in Employee Benefits consultancy en gevestigd in Gouda. Wij zijn onderdeel van Söderberg & Partners (S&P), de...

Nieuwe leden

Nieuw MKB-lid: Intratone

Intratone, voorloper en marktleider in Frankrijk op het gebied van videofonie via GSM, wil beheerders van flatgebouwen en bewindvoerders van...

Nieuwe leden

Nieuw MKB-lid: Valiantys

Valiantys is een toonaangevende Atlassian Platinum Solution Partner met bewezen expertise in DevOps, Agile en ITSM. Onze missie is om de manier waarop...

All news

OOK LID WORDEN?

Bent u geïnteresseerd? Bekijk het lidmaatschapsdossier of vul het lidmaatschapsformulier in.

Lidmaatschapsdossier Word lid
Share this page Share on TwitterShare on Linkedin