Nieuws van bedrijven

TV5 MONDE - Cycle Claude Sautet

Claude Sautet, een gerenommeerde Franse scenarioschrijver en regisseur, produceerde vele klassiekers van het Franse cinematografische erfgoed.

We blikken terug op zijn speelfilms, altijd in bescheidenheid en terughoudendheid gepresenteerd, gedragen door beroemde Franse acteurs: Emmanuelle Béart, Daniel Auteuil, Michel Serrault, maar vooral Romy Schneider. Betoverend en zonnig, de actrice was een echte inspiratie voor hem bij het maken van zijn meest opmerkelijke films.

Neem een kijkje in de wereld van deze vooraanstaande regisseur met drie films die zijn carrière markeerden, te zien in juli op TV5MONDE.

 


 

Mado   NL 


Donderdag 7 juli om 21:00

Intriges, complotten en wraakplannen 
Simon Léotard is geruïneerd: Lépidon eist terugbetaling van een schuld die zijn partner Julien is aangegaan. Deze laatste heeft net zelfmoord gepleegd. Maar Simon laat het er niet bij zitten. Samen met Mado, een jonge prostituee, zoekt hij een manier om wraak te nemen op deze gewetenloze concurrent...

Met Romy Schneider en Jacques Dutronc

★ César voor beste geluid (1977)

 

 

Un cœur en hiver   NL 


Donderdag 14 juli om 21:00

Een driehoeksverhouding in de muziek
Maxime en Stéphane, oude vrienden, werken samen in een vioolbouwatelier. Als Maxime hem voorstelt aan de vrouw van wie hij houdt, kan Stéphane zijn interesse in de mooie violist moeilijk verbergen.

Met Emmanuelle Béart en Daniel Auteuil

★ César voor beste regie (1993)
★ César voor beste mannelijke bijrol (1993)

 

 

Nelly et Mr. Arnaud   NL 


Donderdag 21 juli om 21:00

Een ongewone ontmoeting 
Nelly is getrouwd met Jérôme. Hij is werkloos en depressief en Nelly werkt om voor hen beiden de kost te verdienen. Op een dag ontmoet zij Pierre Arnaud, een rijke zakenman die schijnbaar in een opwelling haar schulden afbetaalt en haar een baan als zijn persoonlijke secretaresse aanbiedt, maar is zijn interesse echt platonisch?

Met Emmanuelle Béart en Michel Serrault.

★ César voor beste regie (1996)
★ César voor beste acteur (1996

 


 

OVER TV5MONDE
Par amour de la culture 
TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse cinema, premium documentaires, series en lifestyle magazines. Bovendien worden vrijwel alle programma´s in prime time ondertiteld in het Nederlands.

Neem contact met ons op
Bezoek onze website: europe.tv5monde.com

 

Tineke Smits - Van Altena - Linkedin

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin
Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons

Close

Kent u onze LinkedIn pagina?

Volg ons