Terugblik op evenement

Women’s Day Lunch

Jaarlijkse Women’s Day Lunch in hotel Sofitel Legend The Grand te Amsterdam.

Op woensdag 8 maart kwamen bijna 60 leden en genodigden van de Franse Kamer van Koophandel bijeen voor de 11e editie van de jaarlijkse Women’s Day Lunch in hotel Sofitel Legend The Grand te Amsterdam. De aanwezigen werden dit jaar verwelkomd in de prachtige Raadzaal met een heerlijke lunch. Het evenement wordt elk jaar georganiseerd door de Franse Kamer van Koophandel ter ere van de Internationale Vrouwendag. 

Voor deze 11e editie van de Women’s Day Lunch hebben wij de eer gehad om Anya Haarhoff, General Manager Professional Products bij L’Oréal Nederland, te mogen verwelkomen. Van origine Zuid-Afrikaanse, begon Anya haar carrière binnen L’Oréal bij het marketingteam in Nieuw-Zeeland. Ze vertelde ons in alle openheid over haar uitdagingen – als vrouw zijnde – in haar professionele loopbaan. 

Zelf heeft Anya de positie van de vrouw binnen L’Oréal de afgelopen jaren sterk zien veranderen. Met trots vertelt ze dat in Nederland de helft van de directie bestaat uit vrouwen en op internationaal niveau is de verdeling 40/60. Een groot verschil in vergelijking met haar begindagen bij L’Oréal. De positie van de vrouw is een belangrijk onderwerp binnen het bedrijf, wat blijkt uit hun programma “Women for Science”, een initiatief dat vrouwelijke onderzoekers steunt die een bijdrage leveren aan de wetenschap. Volgens Anya is onderwijs een essentieel element om de positie van vrouwen te verbeteren. Ook haar man zet zich persoonlijk in voor goede doelen zoals Classroom of Hope, een stichting die meisjes over de hele wereld helpt om toegang te krijgen tot onderwijs.  

Naast de ontwikkeling van de rol van de vrouw houdt L’Oréal zich ook bezig met het belang van het milieu en implementeert verschillende middelen om de CO2uitstoot van de fabrieken en distributiecentra te verminderen. http://www.sharingbeautywithall.com/en 
 

Na deze motiverende woorden konden de aanwezigen genieten van het hoofdgerecht, waarna Anya Haarhoff nog enkele vragen vanuit de zaal beantwoordde. 

De Franse Kamer van Koophandel bedankt alle participanten hartelijk voor hun aanwezigheid. Wij bedanken Remco Groenhuijzen en het team van het Sofitel Legend The Grand voor hun uitstekende service, Anya Haarhoff voor haar inspirerende woorden en natuurlijk L’Oréal Nederland voor het aanbieden van de luxueuze goodiebags voor alle aanwezigen. 

Graag nodigen wij u uit om een kijkje te nemen in onze fotogalerij voor een sfeerimpressie van deze middag. Wij hopen u allen volgend jaar weer terug te zien! 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin