Terugblik op evenement

Visite & Cocktail Rembrandthuis

Bezichting van het museum het Rembrandthuis in Amsterdam van de tentoonstelling "Rembrandt in Parijs. Manet, Meryon, Degas en de herontdekking van de etskunst (1830-1890)".

Wij willen u van harte bedanken voor uw bezoek aan ons evenement Visite et Cocktail Rembrandthuis dat ter ere van de tentoonstelling "Rembrandt in Parijs. Manet, Meryon, Degas en de herontdekking van de etskunst (1830-1890)" georganiseerd was in samenwerking met het museum Het Rembrandthuis, l'Institut Français des Pays-Bas en l'Alliance Française.

Deze avond speelde zich af op een bijzondere plaats, namelijk in het huis waar Rembrandt bijna 20 jaar heeft gewoond (1639-1658). Na het vallen van de avond konden de genodigden het oeuvre van de schilder ontdekken of herontdekken in de intieme vertrekken van het huis. Langs deze weg deze bedanken wij museum Het Rembrandthuis hartelijk voor het openen van zijn deuren voor onze gasten, die zo van een bijzondere avond mochten genieten. .

Al toen ze aan het begin van haar openingsspeech enkele woorden in het Frans sprak, stelde museumdirecteurLidewij de Koekkoek Rembrandt’s invloed op de Franse cultuur al voorop. Zo heeft Rembrandt’s repertoire vele Franse schilders van de 19e eeuw geïnspireerd. Avant-gardisten, impressionisten en postimpressionisten, er zijn er veel die aan hem een voorbeeld hebben genomen, wat heeft bijgedragen aan de herontdekking van  het etsen in Frankrijk,  zoals toegelicht door hoofdconservator David de Witt.

Met deze uitleg konden de deelnemers tijdens hun rondgang over de verschillende verdiepingen hun gedachten over de werken laten gaan in het hart van het  thuis van deze kunstenaar. Vòòr hun bezoek aan de expositie "Rembrandt in Parijs", waar zij de twee nieuwe acquisities (Edgar Degas, Study after Rembrandt’s ‘David and Goliath’ en Édouard Manet, La convalescente) van het museum konden bewonderen, hebben de bezoekers de werkwijze van het etsen en het schilderen met natuurlijke pigmenten kunnen ontdekken.

Wij willen het team van het museum Het Rembrandthuis nogmaals hartelijk bedanken voor het faciliteren van ons evenement.

Wij danken Martin Bertrand voor zijn foto's.

U kunt vanaf nu de foto’s van deze Visite & Cocktail Rembrandthuis bekijken op onze site.

Wij zien u graag terug bij één van onze volgende evenementen!

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin