Terugblik op evenement

French Connections: The Future of Mobility

Op dinsdag 9 februari kwamen de leden en genodigden van de Franse KvK bijeen bij ALD Automotive te Hoofddorp ter gelegenheid van het evenement French Connections. Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met ALD Automotive en Tesla Motors, stond volledig in het teken van de toekomst van mobiliteit. De aanwezigen kregen tijdens de bijeenkomst niet alleen een goed beeld van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid, maar konden deze innovaties ook zelf ervaren.

De middag ging van start met een welkomstwoord van Jeroen Kruisweg, Commercieel Directeur bij ALD Automotive, die ons hartelijk welkom heette in hun kantoor. Annie Wechter, Manager EU Financial Services bij Tesla Motors, nam vervolgens kort het woord om de uitdaging van Tesla te delen met de aanwezigen: Met hun innovaties in elektrische auto’s, willen zij de overgang naar duurzame vervoersmiddelen versnellen, zonder dat de bestuurders hierbij inleveren op comfort. Ten slotte gaf Tjamke van der Ven, Accountmanager Evenementen & Ledennetwerk bij de Franse KvK, het startsignaal voor een mooie avond met een flinke dosis adrenaline.

Genoeg gepraat, tijd voor de praktijk! De aanwezigen werden verdeeld in drie kleinere groepen en kregen een rondleiding door het kantoor van ALD, waar het thema mobiliteit en flexibiliteit ook in de werkplekken is doorgevoerd. Tegelijkertijd kreeg een andere groep een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteitsoplossingen in het Mobility Experience Center van ALD. De presentatie van 19 schermen rondom de aanwezigen gaven op een zeer visuele manier weer dat mobiliteit meer kan zijn dan slechts het leasen van een auto. Vandaag de dag is het belangrijk dat we blijven zoeken naar nieuwe vormen van mobiliteit, waarbij keuzevrijheid, duurzaamheid en kostenbesparing samen gaan. 

Dat de combinatie van duurzaamheid en comfort allang geen toekomstmuziek meer is, werd duidelijk tijdens de testritten. Alle aanwezigen mochten, met of zonder chauffeur, achter het stuur kruipen om een ritje te maken in de Tesla’s die klaar stonden, en in verschillende elektrische en hybride auto’s die ter beschikking gesteld werden door ALD, waaronder de Renault ZOE. 

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel die de deelnemers volop de gelegenheid bood om onder het genot van een hapje en een drankje verder kennis te maken en ervaringen en informatie uit te wisselen. Tijdens deze borrel, werden de deelnemers weer even kind door zich onder andere te wagen aan de ALD e-bike, de elektrische step, de Solowheel, de Hovertrax en de elektrische mountainbike van Peugeot.

De belangrijkste boodschap van deze dag is overduidelijk: er is geen reden waarom technologie, innovatie, reisgemak en milieuvriendelijkheid niet met elkaar samen kunnen gaan. Dit voorspelt veel goeds voor de toekomst!

De Franse Kamer van Koophandel kijkt terug op een geslaagd evenement en bedankt alle deelnemers hartelijk voor hun aanwezigheid. Wij bedanken met name ALD Automotive voor hun warme ontvangst en Tesla Motors voor de co-organisatie van deze zeer geslaagde bijeenkomst.

Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen in onze fotogalerij voor een sfeerimpressie van dit evenement!

 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin