Terugblik op evenement

De Business Awards van de Franse KvK

Marechal Electric Group, Alewijnse Marine Systems, Hardis Group, Red Pimiento en Minister Lilianne Ploumen winnen de Business Awards van de Franse KvK 2016!

Gisteravond maakte de Franse Kamer van Koophandel de winnaars bekend van de vijfde editie van de Business Awards 2016. Elk jaar worden de Business Awards uitgereikt aan bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen. Marechal Electric Group en Alewijnse Marine Systems ontvingen beide een Business Development Award. Hardis Group won de Innovation Award en Red Pimiento werd bekroond met de Jury Award. De Personality of the Year Award is uitgereikt aan mevrouw Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De uitreiking van de Business Awards  vond plaats op 23 juni tijdens een gala diner in hotel De L’Europe te Amsterdam.

 

Van links naar rechts : Richard van der Heiden (Marechal Electric Group), Céline Levointurier (Nutricia), Bernard Boidin (Franse Ambassade in Nederland), Marcel Guinchard (Euromaster / Franse Kamer van Koophandel), Patricia Schneiders (Franse Kamer van Koophandel), Lilianne Ploumen (Ministerie van Buitenlandse Zaken), Philippe Lalliot (Franse Ambassade in Nederland), Cécile Arnaud (Hardis Group), Yann Toutant (Econocom), Dick Alewijnse (Alewijnse Marine Systems) en André Dye (Red Pimiento).

Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelings-samenwerking : Personality of the Year Award

Meneer Philippe Lalliot, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland reikte de Personality of the Year Award uit aan Mevrouw Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze award prijst de betekenisvolle rol van Minister Ploumen tijdens het Frans-Nederlands economisch jaar en voornamelijk als leider van de zeer succesvolle handelsmissie afgelopen maart.

Sterke kandidaten

In elke categorie had de jury drie kandidaten genomineerd :
- Business Development Frankrijk – Nederland : HL Trad, Marechal Electric Group en Red Pimiento
- Business Development Nederland – Frankrijk : Alewijnse Marine Systems, Ebusco en Iris Parc
- Innovation Award : Cedexis, Hardis Group en eCab
 

Marechal Electric Group : winnaar Business Development Frankrijk - Nederland

Marechal Electric Group is een belangrijke speler op het gebied van elektrische aansluitingssystemen waar het risico op explosies groot is en waarin een hoge kwaliteit en robuustheid van elektrische aansluitingen essentieel is. Het bedrijf kreeg de prijs uitgereikt door Dominique Janodet, Managing Director van Total E&P Nederland, vanwege het grote commerciële succes van de beveiligde elektra-aansluitingen in Nederland, ondanks de sterke lokale concurrentie.

 

Alewijnse Marine Systems :  winnaar Business Development Nederland - Frankrijk

Alewijnse Marine Systems is een familiebedrijf uit 1900 die maritieme technologie ontwikkelt en systemen integreert aan boord van superjachten. Na meer dan 100 jaar ondernemerschap vanuit Nederland opende het bedrijf in 2014 een servicepunt in Frankrijk voor reperatie en onderhoud van superjachten. Scheherazade Zekri-Chevallet, Chief Marketing & Commercial Officer van Thalys reikte de prijs aan Alewijnse uit en roemde het groeipotentieel en de positieve economische en maatschappelijke impact die het bedrijft heeft op de regio.

 

Hardis Group: winnaar Innovation Award

Hardis Group optimaliseert logistieke processen met digitale oplossingen en is éen van de hoofdrolspelers binnen de logistieke sector in Frankrijk. De jury bekroonde hun innovatieve drone EYESEE, die met zijn ingebouwde camera en geolocatiesysteem in de controle van voorraden voorziet, die de veiligheid van medewerkers beter waarborgt en de productiviteit vergroot. Yann Toutant, General Manager van Econocom en Flora Gaquere, Digital Marketing Manager van TomTom International beloonde met de Award de innovatieve drone vanwege zijn impact op de veiligheid van werknemers in warenhuizen, zijn aanpasbaarheid aan alle Warehouse Management Systemen en voor de veelbelovende commerciële potentie.

 

Red Pimiento : winnaar Jury Award

Red Pimiento is een uniek B2B bureau die een combinatie aanbiedt van industrieel design en trade marketing. Het bedrijf biedt een end-to-end solution aan global brands waardoor ze de mogelijkheid krijgen om zich te onderscheiden en hun omzet te vergroten. De Jury Award werd uitgereikt door Céline Levointurier, General Manager Belgium & Netherlands van Nutricia Nederland aan CEO André Dye voor zijn entrepreneurship, het commerciële succes en originele concept van Red Pimiento.

 

De foto's zijn beschikbaar op cfci.eventpage.nl/ 

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin