Succes stories

Kamer van Koophandel Versailles

Christina Jovanovic, Internationaal Adviseur bij de Kamer van Koophandel Versailles Val d'Oise / Yvelines (CCIV)

Een bedrijf gevestigd in de Franse Val d’Oise, wilde graag een lijst ontvangen van retailers van kinderverzorgingsartikelen in Nederland. Wij hebben een offerte aangevraagd bij de Franse Kamer van Koophandel in Nederland, en kregen de zelfde dag een ontvangstbevestiging. De offerte hebben wij twee dagen later binnengekregen. Na goedkeuring van het bedrijf is de projectleider gelijk aan de slag gegaan. Zij is begonnen met de samenstelling van een contactenlijst. De eerste versie bevatte 221 potentiële klanten. Het franse bedrijf heeft gevraagd om deze lijst korter te maken, namelijk door zich te richten op babykleren. Hierna heeft de Franse Kvk een lijst van 29 contacten vastgesteld, waarvan er tien goedgekeurd werden door het bedrijf.

De Franse Kvk heeft snel contact opgenomen met de potentiële klanten, met als doel om afspraken te regelen tijdens de beurs "Kind und Jugend" in Keulen, Duitsland. Twee potentiële klanten hebben interesse getoond in de producten die het bedrijf op de markt brengt. Uit deze interesse zijn twee afspraken voortgekomen tijdens de beurs in Keulen. Hiernaast heeft de Franse KvK de rekening aangepast aan de werkelijke situatie. De prijs was oorspronkelijk inderdaad berekend op een basis van een lijst van 30 potentiële klanten. Deze prijs is dus opnieuw geëvalueerd en door drie gedeeld, aangezien de lijst uiteindelijk neerkwam op tien contacten.

Onze franse klant heeft nu een eerste bestelling binnengekregen van een Nederlandse retailer. Twee andere contacten worden opnieuw benaderd. In het geval dat geen van de drie tot succes leidt, zal de Franse Kvk aan een tweede fase met nieuwe potentiële klanten beginnen.

De coördinatie en dagelijks contact tussen de projectleider van de Franse Kvk en het bedrijf zijn uitstekend verlopen. Dit heeft een eerste concreet businesscontact tot gevolg gehad, verdere contacten worden nog verwacht.

Lees meer ervaringen

Share this page Share on TwitterShare on Linkedin