Business Awards FR-NL 2017

De foto's van de avond zijn te zien op: cfci.eventpage.nl/

Rituals Cosmetics, Alstom, SendCloud, Squla-Nathan en Olmix-Melspring winnen de Business Awards van de Franse KvK 2017!


De heer Ivo Groen, Vice President Design Programs for DS Automobiles ontvangt de Personality of the Year Award 

 

Op maandag 19 juni werden de Trophées du Commerce France - Pays-Bas uitgereikt aan bedrijven die de handelsrelatie tussen Frankrijk en Nederland bevorderen. Het Nederlandse Rituals ontving de Business Development Award voor de slimme merkintroductie op de Franse markt. Tevens was er een business award voor het Franse transportbedrijf Alstom. De Innovation Award ging naar het Nederlandse SendCloud dat oplossingen ontwikkelt waardoor kleine e-commerce bedrijven kunnen concurreren met grote webshops. Squla-Nathan werd bekroond met de Partnership Award en Olmix-Melspring met de Jury Award. Ivo Groen, design director van DS Automobiles, ontving de Personality of the Year Award voor het samenbrengen van Dutch design en Franse flair in de DS 7 Crossback.

 

 

 

Van links naar rechts 1e rij: Johannes Tuinhof (Olmix Group/Melspring), Jean-Marie Bocher (Olmix Group), Hervé Balusson (Olmix Group), Marcel Guinchard (Euromaster / CCI France Pays-Bas),Céline Levointurier (Nutricia),Dominique Janodet (Total E&P Nederland), Rosalinde Jaarsma (Squla), Sabi Tolou (SendCloud), Arjen Schouten (Rituals Cosmetics), André Haardt (Squla).
Van links naar rechts 2e rij:
Marc de Vos (Alstom), Gerald Lacipiere (SendCloud), Remco Groenhuijzen (Sofitel Legend The Grand), Patricia Schneiders (CCI France Pays-Bas),Yann Toutant (Econocom Nederland), Philippe Lalliot (Franse Ambassade in Nederland), Bruno Dierickx (Thalys), Marcel Miller (Alstom), Ivo Groen (DS Automobiles), Lizette Lulofs (Rituals Cosmetics), Matthieu Campion (TomTom International).

 

Sterke kandidaten

Tijdens een galadiner in Sofitel Legend The Grand Amsterdam reikte de jury de Business Awards uit en roemde zij de bedrijven vanwege de behaalde resultaten.    

In elke categorie had de jury drie kandidaten genomineerd :     
- Business Development Nederland – Frankrijk : HoSt, Rituals Cosmetics en Amsterdam Fashionweek        
- Business Development Frankrijk – Nederland : Alstom, HL TRAD, en Syntus/Keolis Nederland
- Innovation Award : Olmix-Melspring , Securitag (Sea-Tags) en SendCloud
- Partnership Award : PZEM (NL) – EDF (FR) – Sloe Centrale (NL), Squla (NL) – Nathan (FR) en Vitrum (NL) – PeopletoPeople Group (FR)

Rituals Cosmetics : winnaar Business Development Nederland – Frankrijk        
In de categorie Business Development ontvingen twee bedrijven een award: een Nederlands bedrijf dat zich op de Franse markt richt en een Frans bedrijf dat zich op de Nederlandse markt begeeft. Rituals won als Nederlands bedrijf de eerste award. Het bedrijf kreeg de prijs uitgereikt door Dominique Janodet, Managing Director van Total E&P Nederland. De vakjury was zeer te spreken over de slimme strategie die het bedrijf hanteerde bij het betreden van de Franse markt, de keuze voor winkellocaties en partnerships en de manier waarop Rituals anticipeert op de wensen van de consument.

Alstom : winnaar Business Development Frankrijk - Nederland              
De tweede award in deze categorie ging naar Alstom, een Frans bedrijf dat voertuigen, systemen en services voor de spoorwegsector ontwikkelt. Bruno Dierickx, Directeur Marketing & Commercial van Thalys roemde Alstom om de prestaties gezien de grote concurrentie binnen deze sector. Het bedrijf heeft in de zomer van 2016 een contract met de NS afgesloten voor 79 nieuwe intercity treinen, die worden ingezet op zowel de hogesnelheidslijn (HSL) als het hoofdrailnet (HRN). Dit contract zorgt voor veel werkgelegenheid in de bouw en het onderhoud van de treinen.

SendCloud : winnaar Innovation Award
Yann Toutant, General Manager van Econocom Nederland en Matthieu Campion, Senior Marketing Manager van TomTom International reikte de Innovation Award uit aan SendCloud, een Nederlands bedrijf dat slimme oplossingen biedt om verzend- en retourneerprocessen te optimaliseren. Volgens de jury is er enorm veel vraag onder webshops naar dit soort oplossingen. SendCloud maakt het voor kleine e-commerce bedrijven mogelijk om te concurreren met de grootste webshops.

Squla – Nathan : winnaar (nieuwe) Partnership Award voor Frans-Nederlandse samenwerking
De samenwerking tussen het Nederlandse Squla en het Franse Nathan - bedrijven die zich beide richten op online educatie - is door de jury beloond met de nieuwe Partnership Award. Deze prijs werd dit jaar in het leven geroepen om succesvolle samenwerkingen over de landsgrenzen heen te roemen. De Partnership Award is uitgereikt door Adeline Dohin, Inward Investment Advisor voor Business France Benelux. De jury benadrukt dat de bedrijven het doel van een samenwerking - elkaar aanvullen en versterken - echt begrepen hebben. Squla integreert de kwalitatieve content die Nathan ontwikkelt in een digitaal platform en zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot de cursussen en educatieve spellen.

Olmix – Melspring : Winnaar Jury Award           
De speciale juryprijs werd uitgereikt door Céline Levointurier, General Manager Belgium & Netherlands van Nutricia Nederland aan het Franse Olmix, dat zeewierextracten produceert voor gebruik in medicatie. De biotechnologische innovatie van Olmix wordt gebruikt in medicatie voor planten, dieren en mensen. De jury was bijzonder onder de indruk van het bedrijf en voorziet een succesvolle toekomst omdat het goed inspeelt op de actualiteit.


Ivo Groen, Vice President Design Programs DS Automobiles: Personality of the Year Award
De heer Ivo Groen nam tijdens het galadiner de Personality of the Year Award in ontvangst die uitgereikt werd door Meneer Philippe Lalliot, Ambassadeur van Frankrijk in Nederland. De jury roemt de Nederlandse design director van het Franse DS automobiles voor het samenbrengen van Dutch design en Franse flair in de DS 7 Crossback. "Ik voel me vereerd deze Personality of the Year Award in ontvangst te mogen nemen. Ik voel me als Nederlander helemaal thuis in mijn Franse bedrijf, ik kan mezelf hier namelijk echt onderscheiden. Als designer voor het luxe merk DS Automobiles mag ik het Franse savoir-faire in autoland weer helemaal op de kaart zetten. Daarbij zijn vakmanschap èn een gezonde dosis Nederlandse nuchterheid mooi meegenomen." Vorig jaar ontving minister Ploumen de Personality of the Year Award.


De foto's van de avond zijn te zien op: cfci.eventpage.nl/ 

Voor meer informatie over de Franse Kamer van Koophandel in Nederland, kunt u terecht op: www.cfci.nl

Onze sponsors :

 

En onze partners :

   
 

Al 18 bedrijven hebben een Award in ontvangst mogen nemen, bekijk hier de winnaars van 2016.

De Business Awards in de pers:

De Telegraaf publiceerde op 21 juni een mooi artikel over de Business Awards 2017 van de Franse KvK in het Stan Huygens Journaal. Klik hier om het artikel te lezen.

De 6e editie van de Business Awards van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland zal plaatsvinden op 19 juni 2017

De Franse Kamer van Koophandel in Nederland organiseert maandag 19 juni 2017 de 6e editie van de Frans-Nederlandse Business Awards in het hotel Sofitel Legend The Grand te Amsterdam.

Dit prestigieuze evenement bekrachtigt het belang van de economische en commerciële relaties tussen Frankrijk en Nederland. Elk jaar worden de Business Awards uitgereikt aan bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen.

U kunt uw bedrijf inschrijven voor een van de volgende categorieën:

Business Development Frankrijk - Nederland Award

Business Development Nederland - Frankrijk Award

Deze twee Awards worden toegekend aan Nederlandse of Franse bedrijven die een succesvolle bijdrage hebben geleverd voor de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen.

Innovation Award

Deze Award wordt toegekend aan een Nederlands of Frans bedrijf dat heeft bijgedragen aan de commerciële ontwikkeling tussen Frankrijk en Nederland dankzij een technologische innovatie.

Entrepreneur Award

Deze Award wordt toegekend aan een Franse ondernemer in Nederland die door zijn succes een inspiratiebron is voor het bedrijfsleven.

Partnership Award

Deze nieuwe award wordt toegekend aan een succesvolle partnership tussen een Frans en een Nederlands bedrijf die een positieve invloed heeft gehad op de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen.


WAAROM DEELNEMEN?

Deelname vergroot de zichtbaarheid van uw bedrijf binnen de Franse- Nederlandse zakenwereld:

 • Uw dossier wordt beoordeeld door een jurypanel bestaande uit CEO’s van grote Nederlandse en Franse bedrijven gevestigd in Nederland.
 • De genomineerden worden eind mei bekendgemaakt in een persbericht aan de Nederlandse en gespecialiseerde pers en via het netwerk van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland (200 bedrijven en meer dan 850 Frans-Nederlandse contacten)
 • De genomineerden worden voorgesteld op de site van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland (20.000 unieke bezoekers per jaar)
 • De genomineerden ontvangen twee kaartjes voor de prijsuitreiking, die plaatsvindt tijdens het galadiner van de Business Awards op 19 juni 2017 in het hotel Sofitel Legend The Grand te Amsterdam, voor een publiek van Frans-Nederlandse internationale professionals uit het zakenleven en de politiek
 • De winnaars worden op 20 juni bekendgemaakt in een persbericht aan Amsterdamse en landelijke Nederlandse kranten, gespecialiseerde pers en via het netwerk van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland

De deadline voor inzendingen is 1 mei 2017.

U vindt de criteria voor deelname hier.

De Jury zal op 17 mei 2017 samenkomen om de genomineerden en de winnaars te kiezen. De jury bestaat uit de Ambassadeur van Frankrijk in Nederland (voorzitter), de CEO’s van Nutricia, TomTom, Total, Thalys, Econocom en de vertegenwoordigers van de economische afdeling van de Ambassade van Frankrijk in Nederland en van Business France.

 

Onze sponsors :

 

En onze partners :

   
 

Al 18 bedrijven hebben een Award in ontvangst mogen nemen, bekijk hier de winnaars van 2016.

Upcoming events

ONZE PATRONAGELEDEN

  • ABELN
  • ACCOR
  • AIR FRANCE - KLM
  • AIR LIQUIDE
  • ALD AUTOMOTIVE
  • BNP PARIBAS
  • BOLLORE LOGISTICS
  • BRASSERIE FLO AMSTERDAM
  • CARREFOUR
  • CITROËN NEDERLAND
  • CLUB MED
  • CM - CIC LEASING
  • CREDIT AGRICOLE
  • DAMEN SHIPYARDS
  • DANONE
  • DE L'EUROPE
  • ECONOCOM
  • EUROMASTER
  • HEFFELS-SPIEGELER ADVOCATEN
  • HEINEKEN
  • ISOBEL
  • LOYENS LOEFF
  • MAZARS
  • MICHELIN
  • NUTRICIA
  • PEUGOT
  • PUBLICIS
  • PWC
  • RAVO FAYAT GROUP
  • REGINA COELI
  • RENAULT
  • SEMARE
  • SOCIETE GENERALE
  • SPIE NEDERLAND B.V.
  • THALYS
  • THE GRAND
  • TOMTOM
  • TOTAL
  • UNILEVER
  • VAN DER STEENHOVEN
  • VAN DIEPEN
  • VAN DOORNE
  • VEOLIA

Contact

Hogehilweg 16
1101 CD  Amsterdam
T: 020 562 82 00
F: 020 562 82 22
M: cfci@cfci.nl

© 2018 CCI FRANCE PAYS-BAS